Sportpark Zuilen, Utrecht

Omschrijving van het project

Met de komst van een nieuwe sporthal op het sportpark in Oud-Zuilen is tevens de kans gegrepen om de buitenvelden in een nieuwe en heldere omgeving te leggen. Het oude park was onoverzichtelijk, het parkeren niet georganiseerd, waardoor er een sociaal onveilige omgeving was. De basis van het plan is de oorspronkelijke onderlegger van het landschap.

lees meer

De oorspronkelijke lijnen en structuren worden weer zichtbaar. Het sportpark is open gemaakt. Onderbeplanting is verwijderd, er is weer overzicht gekomen. De sociale controle is terug.  Bestaande wandel- en fietsroutes zijn doorgetrokken over het sportpark en gekoppeld aan de oorspronkelijke lijnen.

Het resultaat is een helder en opgeschoond sportpark dat meerdere sportverenigingen huisvest. Deze multifunctionaliteit past prima binnen deze nieuwe structuur. 

lees minder

Project delen

0