DAKTUIN PHOENIXGARAGE DELFT

Omschrijving van het project

Tussen de gracht van de Oude Delft en de drukke Phoenixstraat in het centrum van Delft, ligt op het dak van de parkeergarage een bestaand binnenhof welke  opnieuw is ingericht. Dit binnenhof is een besloten plek van rust op de overgang van de nieuwe naar de oude stad. De oorspronkelijke wanden die bestaan uit een samenraapsel van achtertuinen en achterkanten, zijn naar de achtergrond verdrongen door een tuin in de oorspronkelijke binnentuin te leggen.

lees meer...

De nieuwe tuin heeft een omlijsting gekregen die bestaat uit een transparant hekwerk. De ruimte tussen het hekwerk en de bestaande wanden is geheel beplant met rododendrons, die als een soort ‘pur’ de ruimte opvullen en hiermee afstand creëren met de oude wanden. De omlijsting geeft de tuin zijn eigen besloten karakter. De inrichting van de tuin zelf gaat uit van een eenvoudig, helder concept bestaande uit een artificiële beplanting, water en zitelementen. De tuin wordt ingedeeld door het plaatsen van een iets verhoogde plantenbak en een langwerpig vormgegeven betonnen vijver. Het water weerspiegelt de lucht en over een deel van de rand van de vijver sijpelt het water naar beneden. In de richting van de vijver staat het meubilair en de grote potten, de laatste pot in de rij is net buiten de omsloten tuin geplaatst, als een belofte voor wat zich binnen het hek afspeelt. Het binnenhof vormt een onverwachte plek met een eigen sfeer en identiteit.

lees minder

Project delen

0