BEEKPARK APELDOORN

Omschrijving van het project

Het centrum van Apeldoorn is de afgelopen jaren flink vernieuwd. Naast de bestaande woningbouw zijn ook de publieke voorzieningen en de buitenruimten grondig aangepakt. Het gebied Beekpark is binnen deze vernieuwingsgolf een in het oog springend project. Rondom het relatief kleine park Beekpark hebben talloze vernieuwingen plaatsgevonden. Een deel van de bestaande aangrenzende bebouwing is gesloopt en vervangende nieuwbouw is verder van het park af geplaatst. Hierdoor kreeg het oorspronkelijke park meer ruimte.

lees meer

In de vormgeving is naar een duidelijk onderscheid tussen de twee parkdelen gezocht. Het nieuwe parkdeel, grenzend aan zowel een nieuw als een bestaand appartementencomplex, ligt iets verhoogd ten opzichte van het oude parkdeel en fungeert als podium. Het gehele oppervlak is voorzien van een halfverharding met daarin een aantal bomen schijnbaar willekeurig geplaatst. Het podium is informeel ingericht, maar krijgt een meer formeel karakter wanneer het op speciale gelegenheden voor activiteiten gebruikt zal worden. Het oude parkdeel heeft een opknapbeurt gekregen. Het park kenmerkt zich door de aanwezigheid van oude karakteristieke monumentale bomen. De heesters onder deze bomen zijn gerooid om het gebied overzichtelijker te maken en meer lucht te geven. Eén van de resultaten is een continue grasvlakte die onder de monumentale bomen doorloopt. De bomen komen zo meer tot hun recht en er is ook meer overzicht. Door deze maatregel wordt bovendien de maat van het park en de directe omgeving voelbaar.

lees minder

Project delen

2