Tussen de Bogen 60
1013 JB Amsterdam

Telefoon : +31 (0)20 419 6266
Mail:diekman@xs4all.nl
Instagram @diekmanlandschapsarchitecten

© 2021 Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN | DREAMERSTEPS webdevelopment

top

Transformatie Lucentterrein Hilversum

  /    /    /    /  Transformatie Lucentterrein Hilversum

Met de transformatie van het Lucentterrein heeft woningcorporatie de Alliantie en de gemeente Hilversum het bestaande kantorencomplex omgevormd tot een woon- en werkomgeving. Onze opdracht betrof het ontwerpen van zowel het entree gebied van het hoofdkantoor van de Alliantie als het achterliggende nieuwe woongebied.

Het entree terrein van de Alliantie is zodanig vormgegeven dat deze vanaf de Jan van der Heijdenstraat goed zichtbaar is. Een representatieve entreetuin waarin de parkeeropgave eveneens is opgelost. In het woongebied achter het hoofdkantoor is de auto te gast. Het maaiveld is zo vormgegeven dat de appartementengebouwen in het “landschap” staan. De hoeveelheid groen is gemaximaliseerd binnen de eisen. De hoeveelheid verharding is hiermee geminimaliseerd binnen de gestelde eisen. De auto is te gast in het gebied, de straat en het parkeren is zoveel mogelijk uit het zicht opgelost. Voor de bewoners parkeren hoofdzakelijk in een parkeergarage onder een deel van de openbare tuin, de medewerkers van de Alliantie in de aan de Jan van de Heijdenstraat grenzende parkeertuin.

De beplanting zorgt voor kansen voor de biodiversiteit en een poëtische en prettige woon- en verblijfsgebied.

Opdrachtgever

Gemeente Hilversum

Stedenbouwkundig plan

DvdP ism JAM architecten