Tussen de Bogen 60
1013 JB Amsterdam

Telefoon : +31 (0)20 419 6266
Mail:diekman@xs4all.nl
Instagram @diekmanlandschapsarchitecten

© 2022 Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN | DREAMERSTEPS webdevelopment

top

Transformatie Lucentterrein Hilversum

  /    /    /  Transformatie Lucentterrein Hilversum

Met de transformatie van het Lucentterrein heeft woningcorporatie de Alliantie en de gemeente Hilversum het bestaande kantorencomplex omgevormd tot een woon- en werkomgeving. Onze opdracht betrof het ontwerpen van zowel het entree gebied van het hoofdkantoor van de Alliantie als het achterliggende nieuw ontwikkelde  woongebied.

Het entree terrein van de Alliantie is zodanig vormgegeven dat dit een representatieve entreetuin is geworden waar tevens de parkeeropgave is opgelost. De hoeveelheid verharding is zoveel mogelijk beperkt en deze watert af op de naastliggende beplanting. Bestaande bomen zijn zoveel mogelijk behouden welke een natuurlijk zonnescherm vormen op het terrein en in de bebouwing.

In het woongebied achter het hoofdkantoor is de auto te gast. Het maaiveld is zodanig vormgegeven dat de appartementengebouwen in het “landschap” staan. De hoeveelheid groen is gemaximaliseerd binnen de eisen. De hoeveelheid verharding is hiermee geminimaliseerd binnen de gestelde eisen. De auto is te gast in het gebied, de straat en de parkeer oplossingen zijn zoveel mogelijk uit het zicht opgelost. De bewoners parkeren hoofdzakelijk in een parkeergarage onder een deel van de openbare tuin, de medewerkers van de Alliantie in de aan de Jan van de Heijdenstraat grenzende parkeertuin.

De beplanting heeft voor kansen gezorgd voor de biodiversiteit en draagt mee aan een poëtische en prettige woon- en verblijfsgebied.

Opdrachtgever

de Alliantie

Stedenbouwkundig plan

DvdP ism JAM architecten