MATERIALISERINGS VOORSTEL HOOFDDORP CENTRUM

Omschrijving van het project

Variatie binnen eenheid

Hoofddorp centrum heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het bestaande centrum is verbeterd en uitgebreid met winkels, kantoren, voorzieningen en woningen. Nieuwe infrastructuur is aangelegd. Voor dit nieuwe centrum is een materialiseringsvoorstel gemaakt. Uitgangspunt was dat Hoofddorp een nieuwe, stoere stad is, opgetrokken uit de klei van de Haarlemmermeer.

Lees meer...

Hieraan dient de verharding van het centrum uitdrukking te geven; de verharding dient geen overbodige franje te hebben. Hiernaast is er gezocht naar herkenbare en duidelijke materialen die de veelheid aan ontwikkelingen in het centrum aankunnen.

Er zijn drie mogelijkheden gepresenteerd, die verschillen in sfeer en in kosten. De voorstellen zijn getoetst op de mate van aansluiting bij architectuur en materiaalgebruik van de bebouwing, consequenties met betrekking tot uitvoeringstechniek en functioneel en technisch beheer. Er is uiteindelijk gekozen voor een betonnen gestaalstraalde steen met een opvallend formaat van 34,5×10 cm. Het formaat is stoer en tegelijk ook verfijnd. Door de topafwerking houdt de tegel een ruig beeld. De kleur is neutraal grijs zodat er ruimte blijft voor de architectuur. De verharding vormt een neutraal tapijt voor de architectuur. Het bijpassende meubilair geeft de gewenste extra uitstraling aan het centrumgebied. Het geselecteerde meubilair is, op verzoek, standaard leverbaar.

Lees minder

Project delen

0