Hollandse Tuin Alkmaar

Omschrijving van het project

De Hollandse Tuin is een woningbouw project in Alkmaar langs de Hoornse Vaart dat wordt ontwikkeld door Bot Bouw Initiatief. Door kleine ingrepen heeft het project een mooie ligging langs de vaart gekregen. De buurt krijgt een goed en bruikbaar plein aan het water waardoor de identiteit van de plek voelbaar is. Ontmoeten en spelen is georganiseerd op het plein.

Door de grote hoeveelheid regenwater die men verwacht is het niet mogelijk het regenwater niet direct op de vaart geloosd worden. Het water wordt nu eerst in kratten opgevangen waarna het langzaam in de grond infiltreert. 

lees meer

Het plan heft drie speelplekken. Een op het plein aan het water, waar een speel object kont te staan. De ander ligt op een aan de overkant gelegen rest gebied tussen bestaande grote bomen. Hier wordt een meer avontuurlijke speelplek gemaakt voor oudere kinderen. Voor de aller kleinsten is het achterpad tussen de woningen aan de noordwest kant van het plan verbreed waardoor deze ruimte multifunctioneel is geworden. Nu kan hij functioneren als beschermde speelzone maar ook voor de buurt BBQ.

lees minder

Project delen

0