Herinrichting st. Willibrordusplein Amsterdam

Omschrijving van het project

Voor de gemeente Amsterdam hebben we in samenwerking met Dijk&co landschapsarchitectuur en Natascha van der Ban Landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp, de herinrichting van het Willibrordusplein in Amsterdam ontworpen. Onder het plein komt een parkeergarage van 3 verdiepingen diep. Dit gaf de mogelijkheid het bestaande parkeren op het plein op te heffen en en het nieuwe plein van gevel tot gevel vorm te geven. Het nieuwe plein wordt verdiept aangelegd, om de overlast van kruisend fietsverkeer over de speelvelden in de toekomst te voorkomen. Bij de herinrichting zijn de bestaande hoofdfuncties bestaande uit een voetbalveld en een basketbalveld, in gedraaide vorm en met officiële maten, terug gekomen. Hiernaast zijn er mogelijkheden voor andere balspelen gefaciliteerd. Skate voorzieningen, tafeltennis tafels en renbanen hebben op een ruimtelijk ingericht plein een plek gekregen.

Er is een aparte speelstrook opgenomen in het plan met hierin speelmogelijkheden voor de alle kinderen en voor de aangrenzende crèche. Het project is in de vorm van een participatietraject met de buurt vorm gegeven.

De sportvelden worden door verhoogde stroken met tribunes en picknickbanken erin verwerkt, gescheiden van de andere functies. Deze stroken worden ondersteund door een boombeplanting van 3 soorten prunussen.

Garage ontsluitingshuisjes   : AbbinkXco

Speel en sportvoorzieningen: Carve

0