Duurzaam bedrijven terrein

Omschrijving van het project

Annemieke Diekman zat in 2014 en 2015 in het Q-Team van Greenpoort Venlo. Greenport Venlo heeft tot doel het aanleggen van circa 400 hectare (4 miljoen m2) nieuw bedrijventerrein, in combinatie met het maken en versterken van 400 hectare natuur. Vandaar dat er wordt gesproken over werklandschappen. Het doel van het bedrijf DCGV is deze ambitie op een duurzame manier te realiseren.

Het Q-team adviseert gewenst en ongewenst DCGV. DCGV wordt geholpen maar eveneens de klanten en omwonenden. Plannen worden door het Q-team op economische landschappelijke en duurzame aspecten kritisch bekeken. Het team bestaat uit leden met een verschillende achtergrond:

Anna Vos (vz) – Anna Vos Concepts for Urban Change

Jolande Sap – duurzaam ondernemer en partner bij Comunico

Annemieke Diekman – Diekman Landschapsarchitecten

Arjan van Timmeren – hoogleraar Environmental Technology & Design, faculteit Bouwkunde, TU Delft

Frans van Dijck – Frans van Dijck Consultancy BV

Het werklandschap van Greenport Venlo vormt een duurzame vestigingslocatie met name voor de maakindustrie, grootschalige logistiek, handel en agribusiness. Daarnaast is Greenport Venlo één van de grootste tuinbouwgebieden van Europa. Het achterland van Greenport Venlo bestaat uit tientallen miljoenen consumenten in zowel Nederland als Duitsland.

Project delen

0