Tussen de Bogen 60
1013 JB Amsterdam

Telefoon : +31 (0)20 419 6266
Mail:diekman@xs4all.nl
Instagram @diekmanlandschapsarchitecten

© 2022 Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN | DREAMERSTEPS webdevelopment

top

Verbindingsstroken in de Banne, Amsterdam-Noord

  /    /    /    /    /  Verbindingsstroken in de Banne, Amsterdam-Noord

AM ontwikkeling heeft in Amsterdam-Noord, aan het Banneplein in de Banne, een woningbouw strip ontwikkeld van KOW architecten. Deze strip bestaat uit 5 appartementen gebouwen. Tussen de appartementen liggen vier brede groene gebieden, de Groene Longen, welke de verbinding vormen tussen de IJdoornlaan en het Banneplein in Amsterdam.

Deze woningbouw vormt samen met deze verbindingsstroken een onderdeel van het plan om de Banne op te knappen. In de verbindingsstroken is een hoogteverschil van 3 meter opgelost, het hoogteverschil tussen de IJdoornlaan en het Banneplein. In drie van de vier verbindingsstroken wordt dit hoogteverschil door middel van een trap overbrugt. De kenmerkende grasvelden uit de Banne zijn doorgetrokken in de verbindingsstroken.

De trappen liggen als esthetische elementen in deze grasvelden. In het gras zijn Prunussen geplaatst. De vierde verbindingsstrook is toegankelijk voor invalide. In deze strook ligt een zigzaggende hellingbaan. Voor de valide mensen ligt hier een flauwe trap naast. De trap wordt begeleid door een beplantingsstrook waarachter de prive terrassen liggen.

Trapleuning ism carve

Opdrachtgever

AM Vastgoed en Rochdale