Tussen de Bogen 60
1013 JB Amsterdam

Telefoon : +31 (0)20 419 6266
Mail:diekman@xs4all.nl
Instagram @diekmanlandschapsarchitecten

© 2022 Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN | DREAMERSTEPS webdevelopment

top

Inrichting Floriande eiland 10

  /    /  Inrichting Floriande eiland 10

Vrijheid door het scheppen van kaders.

In nauwe samenwerking met Claus en Kaan architecten en Wilma Bouw is een visie gemaakt voor de inrichting van het openbaar gebied op Floriande eiland 10 in Hoofddorp. De inrichting is evenals de architectuur sterk en eenduidig, voortkomend uit de eenvoud en het stoere van de Haarlemmermeer.

Het plan is een reactie op de snelheid waarmee het landschap in beslag genomen wordt. De enorme bouwbehoefte met als gevolg de metamorfose van het landschap.

Het openbare groen bestaat uit drie componenten: hagen, gras en bomen. In alle eenvoud kent het plan een contrasterende kleurstelling die beeldbepalend is. Zo bestaan de rijwegen en trottoirs uit respectievelijk zwart asfalt en zwarte gestaalstraalde  klinkers. Alle voortuinen van de woningen worden met hagen van Acer campestre vol geplant. De strakheid van de hagen en hun wisselende kleurstelling in de verschillende seizoenen zullen het groenbeeld op het eiland in grote mate gaan bepalen. De bomen brengen de poëzie op het eiland. Door het gehele woongebied overheersen de witte stammen van de berken, terwijl de fietszone door bloesembomen begeleid wordt.

Opdrachtgever

Gemeente Haarlemmermeer

Samenwerking

Claus en Kaan architecten en Wilma Bouw

Categorie