Tussen de Bogen 60
1013 JB Amsterdam

Telefoon : +31 (0)20 419 6266
Mail:diekman@xs4all.nl
Instagram @diekmanlandschapsarchitecten

© 2022 Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN | DREAMERSTEPS webdevelopment

top

Hollandse tuin Alkmaar

  /    /    /    /  Hollandse tuin Alkmaar

De Hollandse Tuin is een woningbouwproject in Alkmaar langs de Hoornse Vaart dat wordt ontwikkeld door Bot Bouw Initiatief. Door kleine ingrepen in  het stedenbouwkundigplan samen met Maarten Min door te voeren heeft het project een mooie ligging langs de vaart gekregen. Hiermee heeft de buurt een goed en bruikbaar plein aan het water gekregen waardoor de identiteit van de plek voelbaar is. Ontmoeten en spelen is georganiseerd op het plein.

Door de grote hoeveelheid regenwater die men verwacht is het niet mogelijk het regenwater niet direct op de vaart geloosd worden. Het water wordt nu eerst in kratten opgevangen waarna het langzaam in de grond infiltreert.

Het plan heft drie speelplekken. Een op het plein aan het water, waar een speel object kont te staan. De ander ligt op een aan de overkant gelegen rest gebied tussen bestaande grote bomen. Hier wordt een meer avontuurlijke speelplek gemaakt voor oudere kinderen. Voor de aller kleinsten is het achterpad tussen de woningen aan de noordwest kant van het plan verbreed waardoor deze ruimte multifunctioneel is geworden. Nu kan hij functioneren als beschermde speelzone maar ook voor de buurt BBQ.

Opdrachtgever

Bot Bouw Initiatief

Samenwerking

Maarten Min - MIn2