Tussen de Bogen 60
1013 JB Amsterdam

Telefoon : +31 (0)20 419 6266
Mail:diekman@xs4all.nl
Instagram @diekmanlandschapsarchitecten

© 2022 Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN | DREAMERSTEPS webdevelopment

top

Herinrichting st. Willibrordusplein Amsterdam

  /    /    /  Herinrichting st. Willibrordusplein Amsterdam

Voor de gemeente Amsterdam hebben we in samenwerking met Dijk&co landschapsarchitectuur en Natascha van der Ban Landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp, en Carve de herinrichting van het Willibrordusplein in Amsterdam ontworpen. Onder dit plein komt een parkeergarage van 3 verdiepingen diep.
Dit gaf de mogelijkheid het bestaande parkeren op het plein op te heffen en een nieuw, groter plein dat loopt van gevel tet gevel, vorm te geven. Het nieuwe plein wordt in ons voorstel verdiept aangelegd, om de overlast van kruisend fietsverkeer over de speelvelden in de toekomst te voorkomen. Bij de herinrichting zijn de huidige hoofdfuncties bestaande uit een voetbalveld en een basketbalveld, in gedraaide vorm en met officiële maten, terug gekomen. Hiernaast is de mogelijkheid voor andere balspelen gefaciliteerd. Hiernaast hebben skate voorzieningen, tafeltennis tafels en renbanen hebben op een ruimtelijk ingericht plein een plek gekregen.

Er is een aparte speelstrook opgenomen in het plan met hierin speelmogelijkheden voor de alle kinderen en voor de aangrenzende crèche. Het project is in de vorm van een participatietraject met de buurt vorm gegeven.

De sportvelden worden door verhoogde stroken met tribunes en picknickbanken erin verwerkt, gescheiden van de andere functies. Deze stroken worden ondersteund door een boombeplanting van 3 soorten prunussen.

Het klimspeeltoestel en de ballenvangers zijn vormgegeven door Carve.

De garage ontsluitingshuisjes zijn ontworpen door architecten bureau AbbinkXco.

Bekijk de video van het project  https://youtu.be/UrXcUrj9WvE

Speel en sportvoorzieningen Carve

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Samenwerking

Dijk&co landschapsarchitectuur; Natascha van der Ban Landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp; Carve