Tussen de Bogen 60
1013 JB Amsterdam

Telefoon : +31 (0)20 419 6266
Mail:diekman@xs4all.nl
Instagram @diekmanlandschapsarchitecten

© 2022 Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN | DREAMERSTEPS webdevelopment

top

Zitting Q-team Greenpoort Venlo

  /    /  Zitting Q-team Greenpoort Venlo

Annemieke Diekman zat in 2014 en 2015 in het Q-Team van Greenpoort Venlo. Greenport Venlo heeft tot doel het aanleggen van circa 400 hectare (4 miljoen m2) nieuw bedrijventerrein, in combinatie met het maken en versterken van 400 hectare natuur. Vandaar dat er wordt gesproken over werklandschappen. Het doel van het bedrijf DCGV is deze ambitie op een duurzame manier te realiseren.

Het Q-team adviseert gewenst en ongewenst DCGV. DCGV wordt geholpen maar eveneens de klanten en omwonenden. Plannen worden door het Q-team op economische landschappelijke en duurzame aspecten kritisch bekeken. Het team bestaat uit leden met een verschillende achtergrond:

  • Anna Vos (vz) – Anna Vos Concepts for Urban Change
  • Jolande Sap – duurzaam ondernemer en partner bij Comunico
  • Annemieke Diekman – Diekman Landschapsarchitecten
  • Arjan van Timmeren – hoogleraar Environmental Technology & Design,
    faculteit Bouwkunde, TU Delft
  • Frans van Dijck – Frans van Dijck Consultancy BV

Het werklandschap van Greenport Venlo vormt een duurzame vestigingslocatie met name voor de maakindustrie, grootschalige logistiek, handel en agribusiness. Daarnaast is Greenport Venlo één van de grootste tuinbouwgebieden van Europa. Het achterland van Greenport Venlo bestaat uit tientallen miljoenen consumenten in zowel Nederland als Duitsland.

 

 

Opdrachtgever

Greenpoort Venlo