Transformatie bedrijventerrein Trade Park Zuid-Oost in Amsterdam Zuid-Oost.

Omschrijving van het project

Voor het bedrijventerrein Trade Park Zuid-Oost in Amsterdam Zuid-Oost is een plan gemaakt om het terrein te transformeren naar een groen bedrijfsterrein met een sterke en herkenbare uitstraling. Door de toename van de hoeveelheid groen zal het plezier in het werken worden vergroot, zal de hittestress op het terrein verminderen, de water-adaptie vergrot en door de keuze van de toe te passen beplanting vergroot de biodiversiteit op het terrein. Door de relatieve rust op bedrijventerreinen zijn deze terreinen vaak de leefgebied van verschillende soorten dieren. Het leefgebied voor deze dieren

lees meer

is na het vergroenen van de terreinen aantrekkelijker geworden. Door de kleine ingrepen is op een in het verleden geheel verhard parkeerterrein, een terrein ontstaan met een groene, herkenbare identiteit.

Door het nemen van kleine ingrepen zoals het vervangen van de bestaande te kleine bol esdoorns door Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’, het plantvak van de boom te vergroten en te verbinden met de vakken langs de gevel, worden terreinen welke nu gedomineerd worden door verharding, groen. Door de vakken te beplanten met Cornus sanguinea ‘Winter Beauty’ ontstaat er een opvallend gebied, met een eigen identiteit. Hiernaast vormt de Cornus een drachtplant voor bijen en vlinders. Tegen de gevels komen verschillende klimplanten die elk een eigen bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

In de conceptvorming zijn sterke en duidelijke keuzes gemaakt zodat het trrein duidelijk, helder en leesbaar is. De instrumenten waarmee de transformatie is uitgevoerd bestaan uit bomen, hagen en klimplanten en het bewerken van de verhardingsvlakken.

De gevraagde transformatie van de terreinen diende te worden gerealiseerd zonder de bestaande verharding te vervangen, het bestaande parkeeraanbod te behouden en bestaande draaicirkels niet te wijzigen.

Het plan levert in grote of kleine mate een bijdrage laan de klimaatbestendigheid van de stad.

lees minder

Opdrachtgever

Urban Industrial

Website

https://www.google.com/search?q=urban+industrial&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwjN3YO8tc3iAhVPfZoKHXOfAeIQ_AUICygA&biw=1920&bih=920&dpr=1

0