Hoek van Holland aan zee

Omschrijving van het project

De landschappelijke inrichting van het nieuw te realiseren woongebied aan de Noordzee bij Hoek van Holland concentreert zich op het gegeven dat de bebouwing in het plangebied zodanig is gesitueerd dat deze de suggestie wekt in het landschap te zijn geland. De natuurgebieden aan de noord en oostkant van het prijsvraaggebied worden verbonden door deze bewoonde duinen. De geaccidenteerdheid van het terrein zorgt voor grote contrasten in de mogelijkheden van wonen in het duingebied. Door de relatief lage dichtheid  ontstaat er een mix van wonen, recreatie en natuur waarin alle drie de aspecten een goede kans van slagen hebben. Het oorspronkelijke landschap blijft leesbaar en voelbaar.

De woningen in de dalen in het noordelijk deel staan tussen de van nature voorkomende beplanting zoals duindoorn en duinroos. Deze zorgt voor de noodzakelijke privacy van de bewoners. Op de heuvels staan de woningen vrijer daar hier geen heesters meer groeien. De woningen worden alleen omringd door het ruige helmgras en hebben een fantastisch uitzicht over de duinen en de zee. In het zuidelijk deel van het plangebied worden de drie oostelijke blokken eveneens omringd door het landschap. De duinen worden de binnenhoven binnengetrokken

Project delen

0