Tuin voor geriatrische cliënten woon-zorgcentrum Viattence – Wendhorst Heerde

Omschrijving van het project

In een een prettige samenwerking met van der Tol BV een plan bedacht voor het woon-zorgcentrum Wendhorst-Viattence in Heerde waar geriatrische cliënten binnenkort de nieuwbouw van van Veen architecten betrekken.

Er is sterk ingespeeld op de interactie tussen de cliënten en hun omgeving. Er is een mogelijkheid voor de tegenover liggende crèche om in de tuin te spelen met de kinderen. De tuin grenst aan een dierenweide en op een ander punt aan het trapveld van de buurt. Hier zijn mogelijkheden gecreëerd  om rustig te kijken naar kleinkinderen en of kinderen uit de buurt. Het kweken van groente en fruit en het oogsten behoord tot de mogelijke activiteiten in het ontwerp. Het actief blijven, de mogelijkheden bieden tot therapeutische activiteiten is het belangrijkste uitgangspunt van het ontwerp.

Opdrachtgever

Viattence  en BAM wonen

Project delen

0