Lucent terrein Hilversum

Omschrijving van het project

Met de herontwikkeling van het Lucentterrein zijn de Alliantie en de gemeente Hilversum het bestaande kantorencomplex, bestaande uit diverse kolossale kantoorgebouwen aan het omtoveren tot een prettige woon- en werkbuurt. De herontwikkeling omvat de transformatie van twee van de bestaande gebouwen door Nine Dots architecten, en nieuwbouw. Het terrein krijgt een open, groen karakter met een sterke eigen identiteit. De aansluiting op de omgeving wordt verbeterd. Alle gebouwen staan in een park dat als één samenhangend geheel ontworpen is. 

lees meer

De kans is gegrepen om het gebied een geheel open en groen karakter te geven in een sterk verstedelijkte omgeving. Op deze manier worden er twee vliegen in een klap gevangen. Het regenwater infiltreerd op natuurlijke wijze in de grond en hoeft niet te worden afgevoerd. Het water van de daken wordt via infiltratie stroken in de bodem verwerkt.

De urban villa’s staan in een park met alleen Prunussen. De twee momenten dat deze bloeien geven een zeer sterk poëtisch beeld welke de identiteit van de park vast legt. De privacy wordt gewaarborgd door een 3 meter brede haag van Rododendrons om de terrassen op de begane grond. De bomen langs de ontsluitingsweg sluiten in soort aan de straat bomen in de omgeving. De padenstructuur is informeel welke het parkbeeld versterkt. Op het centrale plein komt een speciaal te ontwerpen speeltoestel.

lees minder

 

0